Opeth Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Opeth fanlarının bulabileceği en geniş bilgi ve eğlence forumu
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Silverchair Biyografi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
0céan
Yardımcı Admin
Yardımcı Admin
0céan


Mesaj Sayısı : 76
Kayıt tarihi : 07/11/09
Yaş : 30
Nerden : Balıkesir

Silverchair Biyografi Empty
MesajKonu: Silverchair Biyografi   Silverchair Biyografi I_icon_minitimeC.tesi Ocak 30, 2010 3:41 pm

1992 senesinde ‘Short Elvis’ ismi altında Daniel Johns (vokal, gitar) ve Ben Gillies (davul) tarafından kurulan Avusturalyalı alternatif rock grubu Silverchair, sonradan ismini ‘Innocent Criminals’ olarak değiştirdi. Liseden beri birlikte çalan ikili, Chris Joannou (bas gitar) ‘nun da katılımıyla birçok festivalde sahne almaya başladı. 1994 senesinde uluslararası demo yarışmasını “Tomorrow” adlı parçayla kazanan grup, senenin sonuna doğru ismini ‘Silverchair’ olarak değiştirdi. İsmi bir anda müzik çevresinde popüler olmaya başlayan grup, Sony Music ile anlaşarak “Tomorrow” parçasını Avusturalya’da piyasaya sürdü ve parça Avusturalya... listelerinde 6 ay boyunca 1 numarada bulundu. Parçayı yeniden kaydederek Amerika müzik marketine gönderen topluluk, burada da bir sene boyunca radyolarda yer aldı.

İlk albüm “Frogstomp”u 1995 senesinde yayımlayan Silverchair, albümü Kevin ‘Caveman’ Shirley prodüktörlüğünde kaydetti. Grup üyelerinin daha 14 yaşındayken hazırladığı besteler özellikle Avusturalyalı müzikseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, albüm Avusturalya listelerinde grubu zirveye yerleştirdi. Amerika listelerinde ise 9 numara olan albüm, bir diğer Avusturalyalı grup INXS’den beri ilk kez Amerika listelerine giren albüm özelliğini de taşıyor. Tarz olarak grunge müziğin özelliklerini barındıran albüm, liriksel olarak ise isyankar ve karanlık temaları barındırıyordu. Albümden “Tomorrow” parçası dışında “Pure Massacre”, “Israel’s Son” ve “Shade” parçalarını single olarak yayımlayan topluluk, “Pure Massacre” ile Avusturalya listelerinde 2 numaradaydı. Albümle tüm dünyada 2. 5 milyona yakın kopya satan üçlü, albüm sonrasında Red Hot Chili Peppers ile turneye çıkarak aynı sahneyi paylaştı.

1997 senesinde “Freak Show” adlı 2. albümünü piyasaya süren Silverchair, albümün prodüksiyonunda Nick Launey ile çalıştı. Albümün tarzında daha çok hard rock müziğinin özelliklerini barındıran grup, albümle Avusturalya listelerinde yeniden 1 numara olurken, Amerika listelerinde ise 12 numaradaydı. Albümden “Freak”, “Abuse Me”, “Cemetery” ve “The Door” parçalarını single olarak yayımlayan topluluk, “Freak” ile Amerika listelerinde 2 hafta boyunca zirvede bulundu. “Cemetery” single’ı ile ise listelerde 5 numara olan üçlü, albümün Amerika’daki satışlarıyla altın plak aldı.

“Freak Show” albümü sonrası liseden de mezun olan Silverchair üyeleri, artık zamanlarının çoğunu yeni besteler yapmakla geçirmeye başladılar. 1999 senesinde “Neon Ballroom” adlı 3. albümünü piyasaya süren grup, albümün sounduyla ilk iki albüme göre daha olgun bir tarza büründü. Konsept bir albüm olan “Neon Ballroom”, grubu bir kez daha Avusturalya listelerinde 1 numara yaptı. Albümden “Anthem For The Year 2000¨, “Ana’s Song (Open Fire) “, “Miss You Love” ve “Paint Pastel Princess” parçalarını single olarak yayımlayan üçlü, “Anthem For The Year 2000¨ ile Avusturalya listelerinde 3 numaraya yerleşti. Albüm sonrasında dünya turnesine çıkarak Blink-182 ve Red Hot Chili Peppers gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşan topluluk, bu turne sonrasında bir süreliğine dinlenmeye çekilme kararı aldı.

2000 senesinde Rock In Rio Festivali’nde sahne alarak kariyerindeki en önemli performanslardan birine imza atan Silverchair, aynı sene Sony Music ile anlaşmasını sonlandırdı ve Atlantic Records’a geçti. Sony Music bu sırada “The Best Of Silverchair, Vol. 1¨ ve “Rarities 1994 – 1999¨ adlı iki tane derleme albüm yayımlayarak grupla olan son bağlantısını gerçekleştirirken, grup albümlerinin Asya ve Avusturalya’daki dağıtımı için Eleven adlı müzik şirketiyle anlaşmaya vardı.

2002 senesinde “Diorama” adlı 4. albümünü hayranlarına ulaştıran Silverchair, albümün prodüksiyonunda David Bottrill ile çalıştı. Vokalist Daniel Johns’un da yardımcı prodüktör koltuğunda oturduğu albümde alternatif rock müzik dışında progressive rock tarzını da sounduna yansıtan grup, albümüyle Avusturalya listelerinde bir kez daha zirvedeki yerini korudu. Albümden “The Greatest View”, “Without You”, “Luv Your Life”, “Across The Night” ve “After All These Years” parçalarını single olarak piyasaya süren topluluk, “The Greatest View” ile Avusturalya listelerinde 3 numara oldu.

“Diorama” albümü sonrası çıkmayı düşündüğü turneyi Daniel Johns’un sağlık problemleri sebebiyle iptal etmek zorunda kalan Silverchair, 2004 – 2005 dönemini yan projelerle geçirdi. Daniel Johns, Avusturalyalı elekronik müzikle uğraşan Paul Mac ile beraber ‘The Dissociatives’ adlı grubu oluştururken, grup 2004 senesinde kendisiyle aynı ismi taşıyan albümünü piyasaya sürdü. Öte yandan davulcu Ben Gillies, ‘Tambalane’ adlı grubu hayata geçirdi ve grup 2005 senesindeki kendi ismiyle aynı ismi taşıyan albümüyle Avusturalya’dan yoğun ilgi gördü. Ancak grup senenin sonunda dağıldı ve böylece Silverchair yeniden biraraya gelerek yeni albüm çalışmalarına başlama kararı aldı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Silverchair Biyografi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» H.I.M. biyografi
» Anathema Biyografi
» Burzum biyografi
» Slayer biyografi
» Epica biyografi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Opeth Türkiye :: Müzik Genel :: Dünyada Müzik-
Buraya geçin: